Turks brood

Turks brood is een heerlijk, knapperig brood dat vaak wordt gebruikt als basis voor veel verschillende gerechten. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. In dit recept leer je hoe je heerlijk, knapperig Turks brood kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 theelepels gist

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en olijfolie in een kom.

2. Voeg de gist toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze uit tot dunne plakken.

6. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak het brood in een oven van 200 graden Celsius gedurende ongeveer 15 minuten.

8. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

9. Serveer het Turks brood warm of koud. Geniet ervan!

Turks brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven