Rodekool

Rodekool is een heerlijk wintergerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt rodekool gekookt met appel, ui, wortel en spek. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 1 kilo rodekool
– 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 100 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de rodekool toe. Kook de rodekool gedurende 10 minuten.

3. Verwarm de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, wortel en spek toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de gekookte rodekool toe aan de pan en bak gedurende 5 minuten.

5. Voeg de appel, azijn, suiker, zout en peper toe en roer goed door.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 20 minuten.

7. Serveer de rodekool met aardappelpuree of rijst.

Rodekool

Geef een reactie

Schuiven naar boven