Tulband

Tulband is een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtige cake met een krokante korst en een heerlijke smaak. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tulband kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

5. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een glad deeg.

6. Voeg de melk en vanille extract toe en meng tot een glad deeg.

7. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.

8. Giet het deeg in de vorm en bak in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de tulband afkoelen en serveer.

Tulband

Geef een reactie

Schuiven naar boven