Tulband bakken

Tulband bakken is een leuke manier om een heerlijke, luchtige cake te maken. Deze tulband is gemaakt met een basisrecept van bloem, boter, suiker, eieren en melk. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Met een paar eenvoudige stappen kun je een heerlijke tulband bakken die je met je familie en vrienden kunt delen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 125 ml melk

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– Optioneel: 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, bakpoeder en kaneel (indien gebruikt) in een kom en meng goed.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.

4. Voeg de eieren toe aan de boter-suikermengsel en roer goed.

5. Voeg de melk toe aan het boter-suikermengsel en roer goed.

6. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suikermengsel en roer goed.

7. Voeg het vanille extract toe aan het beslag en roer goed.

8. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.

9. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak in de oven gedurende 30-35 minuten.

10. Controleer met een satéprikker of de tulband gaar is.

11. Laat de tulband afkoelen en serveer.

Tulband bakken

Geef een reactie

Schuiven naar boven