Tteokbokki

Tteokbokki is een Koreaans gerecht dat bestaat uit rijstcakejes, groenten en een zoete, pittige saus. Het is een populaire snack die vaak wordt gegeten als tussendoortje of als maaltijd. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor tteokbokki.

Ingrediënten:

– 500 gram rijstcakejes
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel gochujang (Koreaanse pepersaus)
– 1 eetlepel suiker
– 1/2 kop water
– 1/2 kop geraspte kaas
– 1/2 kop geraspte kimchi
– 1/4 kop geraspte wortel
– 1/4 kop geraspte paprika

Bereidingswijze:

1. Verwarm de sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de rijstcakejes toe en bak tot ze lichtbruin zijn.

3. Voeg de sojasaus, gochujang, suiker en water toe en roer goed om.

4. Voeg de kaas, kimchi, wortel en paprika toe en roer goed om.

5. Laat het gerecht op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt.

6. Serveer de tteokbokki warm met extra geraspte kaas en kimchi.

Tteokbokki

Geef een reactie

Schuiven naar boven