Monchou

Monchou is een zacht, romig kaasje dat veel wordt gebruikt in Nederlandse gerechten. Het is een heerlijke kaas die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke monchou maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram monchou
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
– 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
– 200 gram spinazie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de kastanjechampignons en cherrytomaten toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de spinazie toe en roer goed door.

6. Verdeel de groenten over een ovenschaal en leg de monchou erbovenop.

7. Bak de ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de monchou maaltijd met wat vers stokbrood.

Monchou

Geef een reactie

Schuiven naar boven