Truffelrisotto

Truffelrisotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat een perfecte combinatie is van smaak en textuur. De truffel geeft de risotto een heerlijke, aardse smaak en de rijst zorgt voor een romige, zachte textuur. Dit recept is een eenvoudige manier om deze heerlijke maaltijd te bereiden.

Ingredi├źnten:

– 500 gram risotto rijst

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/2 theelepel gedroogde salie

– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel gedroogde peterselie

– 1/2 theelepel gedroogde dragon

– 1/2 theelepel gedroogde majoraan

– 1/2 theelepel gedroogde dragon

– 1/2 theelepel gedroogde knoflookpoeder

– 1/2 theelepel gedroogde uienpoeder

– 1/2 theelepel gedroogde paprikapoeder

– 1/2 theelepel gedroogde peper

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

– 2 eetlepels truffelolie

– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

– 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de risotto rijst toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Laat de risotto 15-20 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is.

7. Voeg de truffelolie toe en roer goed door.

8. Voeg de Parmezaanse kaas en peterselie toe en roer goed door.

9. Breng op smaak met zout en peper.

10. Serveer de truffelrisotto met extra Parmezaanse kaas en peterselie.

Truffelrisotto

Geef een reactie

Schuiven naar boven