Melkbrood

Melkbrood is een heerlijk, zacht brood dat gemaakt wordt met melk, boter, bloem, suiker en gist. Het is een heerlijk brood dat je kunt eten als ontbijt, lunch of snack. In dit recept leer je hoe je zelf melkbrood kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 eetlepels droge gist

– 250 ml lauwwarme melk

– 50 gram boter

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem, zout, suiker en gist in een kom en meng het goed.

2. Voeg de melk, boter en olijfolie toe en kneed het tot een soepel deeg.

3. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen in een warme, vochtige omgeving.

4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee broodjes van.

5. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog een half uur rijzen.

6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

7. Bak de broodjes in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de broodjes afkoelen en geniet ervan!

Melkbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven