Trilece

Trilece is een heerlijke Turkse dessert dat bestaat uit drie lagen van cake, pudding en slagroom. Het is een perfecte manier om een speciale gelegenheid te vieren of gewoon om je familie en vrienden te verwennen. Hieronder volgt een recept voor het maken van een heerlijke trilece.

Ingrediënten:

– 500 gram cakemeel
– 4 eieren
– 200 ml melk
– 200 ml slagroom
– 200 gram suiker
– 2 eetlepels vanille extract
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eetlepels maïzena
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de cakemeel, bakpoeder, maïzena, suiker, kaneel en citroensap in een kom.

3. Voeg de eieren, melk, boter en vanille extract toe en mix alles goed door elkaar.

4. Vet een ovenschaal in met boter en giet het beslag in de schaal.

5. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Laat de cake afkoelen.

7. Klop de slagroom met de kokosrasp tot het stijf is.

8. Verdeel de cake in drie lagen en leg de eerste laag op een bord.

9. Bestrijk de eerste laag met de slagroom en leg de tweede laag erop.

10. Bestrijk de tweede laag met de slagroom en leg de derde laag erop.

11. Bestrijk de derde laag met de slagroom en garneer met kokosrasp.

12. Laat de trilece minstens een uur in de koelkast staan voordat je het serveert.

Eet smakelijk!

Trilece

Geef een reactie

Schuiven naar boven