Trassi

Trassi is een Indonesische condiment dat wordt gemaakt van gefermenteerde garnalenpasta. Het is een zout, pittig en aromatisch ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in de Indonesische keuken. Trassi is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in veel verschillende gerechten, van sauzen en marinades tot salades en soepen. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een heerlijke trassi-saus kunt maken die je kunt gebruiken bij allerlei gerechten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels trassi
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel chilipeper

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde saus.

2. Breng de saus aan de kook in een kleine pan en laat het 5 minuten koken.

3. Laat de saus afkoelen en gebruik het als marinade of dip voor gerechten.

Trassi

Geef een reactie

Schuiven naar boven