Luikse wafels droge gist

Luikse wafels zijn een heerlijk Belgisch gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Deze luchtige, knapperige wafels zijn een favoriet bij zowel jong als oud. Deze versie van de Luikse wafels is gemaakt met droge gist, wat resulteert in een luchtige, knapperige textuur. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke wafels.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels droge gist

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 125 gram boter, gesmolten

– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, droge gist, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de eieren, melk, gesmolten boter en vanille extract toe en meng tot een glad beslag.

4. Verwarm een wafelijzer en vet het in met wat boter.

5. Schep een lepel beslag in het wafelijzer en bak de wafel aan beide kanten goudbruin.

6. Herhaal dit met de rest van het beslag.

7. Serveer de luikse wafels warm met poedersuiker of andere toppings naar keuze.

Luikse wafels droge gist

Geef een reactie

Schuiven naar boven