Tournedos rossini

Tournedos Rossini is een klassiek Frans gerecht dat bestaat uit een tournedos (een kleine, ronde biefstuk) die wordt geserveerd op een bedje van geroosterd brood, gegarneerd met een saus van foie gras en truffel. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. Hieronder volgt het recept voor Tournedos Rossini.

Ingrediënten:

– 4 tournedos
– 4 plakken geroosterd brood
– 4 eetlepels foie gras
– 2 eetlepels truffel, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.

3. Leg de tournedos op een bakplaat en plaats deze in de oven. Bak de tournedos in ongeveer 10 minuten gaar.

4. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de foie gras en truffel toe. Laat de saus al roerende op laag vuur 5 minuten zachtjes koken.

5. Leg de geroosterde plakken brood op een bord en leg hierop de tournedos.

6. Verdeel de saus over de tournedos en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tournedos rossini

Geef een reactie

Schuiven naar boven