Tortellini kaas

Tortellini kaas is een heerlijke Italiaanse pasta gevuld met kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept gebruiken we een basis saus van tomatenpuree, knoflook en basilicum, waardoor de smaken van de kaas en de pasta goed tot hun recht komen. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram tortellini
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 200 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur.

3. Voeg de tomatenpuree, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de gekookte tortellini toe aan de saus en roer goed. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de tortellini kaas meteen.

Tortellini kaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven