Tonijnsteak italiaans

Tonijnsteak is een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In deze Italiaanse versie wordt de tonijn gebakken in een kruidige tomatensaus en geserveerd met een frisse salade. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 2 tonijnsteaks
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

4. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en giet de tomatensaus erover.

5. Bak de tonijnsteaks in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de tonijn gaar is.

6. Serveer de tonijnsteaks met een frisse salade.

Tonijnsteak italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven