Tonijn

Tonijn is een veelzijdig en smakelijk vissoort die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke tonijn maaltijd kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Deze maaltijd is perfect als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 2 tonijnsteaks

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

– 1 eetlepel fijngehakte koriander

– 1 eetlepel fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tonijnsteaks op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom en meng goed.

4. Bestrijk de tonijnsteaks met het mengsel.

5. Bestrooi de tonijnsteaks met de fijngehakte kruiden.

6. Bak de tonijnsteaks in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de tonijn gaar is.

7. Serveer de tonijnsteaks met een salade of groenten naar keuze.

Eet smakelijk!

Tonijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven