Empanada

Empanada is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit Latijns-Amerika. Het is een kleine, gevulde deegbal die gebakken of gefrituurd wordt. Er zijn veel verschillende manieren om empanada’s te maken, maar deze recept is een van de meest populaire. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels suiker
– 2 theelepels zout
– 250 gram boter
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1 kopje gehakte ui
– 1 kopje gehakte paprika
– 1 kopje gehakte tomaat
– 1 kopje gehakte olijven
– 1 kopje gehakte kaas
– 1/2 kopje olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het glad is.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

4. Snijd het deeg in cirkels met een glas of een koekjesvorm.

5. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Meng de eieren, melk, ui, paprika, tomaat, olijven en kaas in een kom.

7. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.

8. Verdeel het mengsel over de cirkels.

9. Vouw de cirkels dubbel en druk de randen goed aan.

10. Bak de empanada’s in de oven gedurende 20-25 minuten.

11. Serveer de empanada’s warm met een salade.

Eet smakelijk!

Empanada

Geef een reactie

Schuiven naar boven