Tonijn tataki

Tonijn tataki is een heerlijk Japans gerecht dat bestaat uit dunne plakjes tonijn die kort worden gebakken en geserveerd met een pittige saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. In dit recept leer je hoe je tonijn tataki kunt maken met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 200 gram tonijnfilet
2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel sesamzaadjes
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de tonijnfilet. Verwijder eventuele graten en snijd de filet in dunne plakjes.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de tonijnplakjes toe en bak ze gedurende 1 minuut aan elke kant.

4. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, gemberpoeder, knoflookpoeder en sesamzaadjes toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel nog 1 minuut koken en serveer het direct.

Eet smakelijk!

Tonijn tataki

Geef een reactie

Schuiven naar boven