Duits

Duits eten is een van de meest populaire keukens ter wereld. Het is een combinatie van verschillende culturen, waaronder Franse, Italiaanse en Oost-Europese. Het is een smaakvolle, veelzijdige keuken die gebaseerd is op de seizoensgebonden ingrediënten die in Duitsland beschikbaar zijn. In dit recept zullen we een klassieke Duitse maaltijd maken met aardappelen, worst en kool.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1/2 kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 worsten, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Rooster in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 3 minuten.

4. Voeg de worst en kool toe en bak gedurende 5 minuten.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak gedurende 5 minuten.

6. Serveer de maaltijd warm.

Duits

Geef een reactie

Schuiven naar boven