Thaise basilicum

Thaise basilicum is een heerlijke, pittige en aromatische kruid dat vaak wordt gebruikt in de Thaise keuken. Het is een veelzijdige kruid dat kan worden gebruikt in veel verschillende gerechten, van salades tot sauzen en stoofschotels. In dit recept gebruiken we het om een heerlijke Thaise basilicum-schotel te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode peper, fijngehakt

– 2 eetlepels Thaise basilicum, fijngehakt

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 eetlepel honing

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 1 eetlepel koriander, fijngehakt

– 1 eetlepel limoensap

– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kip totdat het gaar is.

3. Voeg de knoflook, rode peper, Thaise basilicum, sojasaus, rijstazijn, honing, sesamolie, gember, koriander, limoensap en sesamzaadjes toe aan de pan en roer goed om.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het kipmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de schotel gedurende 15-20 minuten totdat de kip gaar is.

7. Serveer de schotel met rijst of noedels.

Thaise basilicum

Geef een reactie

Schuiven naar boven