Tompoes

Tompoes is een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een luchtig, zoet gebakje dat gemaakt wordt van een basis van eieren, bloem, suiker en boter. Het wordt gevuld met een lekkere vulling van jam, kersen of ander fruit. Hieronder volgt een recept voor het maken van tompoes.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– Jam, kersen of ander fruit naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille extract in een kom. Kneed het deeg tot een glad geheel.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

4. Steek met een ronde uitsteker of glas rondjes uit het deeg.

5. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Druk in het midden van elk rondje een kuiltje en vul deze met jam, kersen of ander fruit naar keuze.

7. Bak de tompoes in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Laat de tompoes afkoelen en geniet ervan!

Tompoes

Geef een reactie

Schuiven naar boven