Tomatillo

Tomatillo is een kleine, groene tomatensoort die vaak wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. Het heeft een frisse, zure smaak die perfect past bij veel verschillende gerechten. In dit recept maken we een heerlijke tomatillo salsa die je kunt serveren met chips, tacos of als topping voor een salade. De salsa is makkelijk te maken en heeft een heerlijke, frisse smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram tomatillo’s

– 1 rode ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 jalapeño, fijngesneden

– 1/4 kopje koriander, fijngesneden

– 1/4 kopje limoensap

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tomatillo’s op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Haal de tomatillo’s uit de oven en laat ze afkoelen.

4. Doe de tomatillo’s in een blender of keukenmachine en pureer ze tot een gladde salsa.

5. Voeg de ui, knoflook, jalapeño, koriander, limoensap, zout en peper toe en mix alles goed door elkaar.

6. Serveer de salsa met chips, tacos of als topping voor een salade.

Tomatillo

Geef een reactie

Schuiven naar boven