Tomatensoep verse tomaten

Tomatensoep is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie van tomatensoep maakt gebruik van verse tomaten, wat resulteert in een heerlijke, smaakvolle soep. Hieronder staat een recept voor tomatensoep met verse tomaten.

Ingrediënten:

– 2 pond tomaten, geschild en in stukjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1/2 kopje slagroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kippenbouillon, suiker, zout, peper, oregano en basilicum toe en breng aan de kook.

4. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

6. Voeg de slagroom toe en roer goed door.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep warm met stukjes brood.

Tomatensoep verse tomaten

Geef een reactie

Schuiven naar boven