Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze gehaktballetjes zijn gevuld met een heerlijke combinatie van Italiaanse kruiden, knoflook en Parmezaanse kaas. Serveer de gehaktballetjes met een frisse salade of een lekkere pasta voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:
500 gram gehakt
1 ei
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Meng in een kom het gehakt, ei, ui, knoflook, Italiaanse kruiden, paneermeel en Parmezaanse kaas. Kneed het geheel goed door elkaar.
3. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel.
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes aan beide kanten goudbruin.
5. Leg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven. Bak de balletjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Serveer de gehaktballetjes met een frisse salade of een lekkere pasta voor een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Italiaanse gehaktballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven