Tomatensoep van verse tomaten

Tomatensoep is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is met verse tomaten. Deze tomatensoep is een klassieker die je met een paar ingrediënten kunt maken. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor tomatensoep van verse tomaten.

Ingrediënten:

– 2 kg verse tomaten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tomaten op een bakplaat en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de tomaten in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

4. Voeg de tomatenpuree, suiker, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Voeg de geroosterde tomaten toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

8. Breng de soep op smaak met zout en peper.

9. Serveer de soep met wat fijngehakte basilicum.

Eet smakelijk!

Tomatensoep van verse tomaten

Geef een reactie

Schuiven naar boven