Tomaten creme soep

Tomaten crème soep is een heerlijke, romige soep die een geweldige manier is om de smaak van tomaten te genieten. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd kunt maken. Deze soep is perfect als voorgerecht of als lunch. Met de volgende ingrediënten en stappen kun je deze heerlijke tomaten crème soep maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 blikken tomatenblokjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/2 kop slagroom

– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten koken.

4. Voeg de slagroom toe en roer goed. Laat het nog 5 minuten koken.

5. Verwijder de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.

6. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.

Tomaten creme soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven