Tomahawk

Tomahawk is een heerlijk stuk vlees dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een grote ribeye steak met een lange ribbenkast die eruit ziet als een tomahawk. Het is een stuk vlees dat veel smaak heeft en dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een perfecte tomahawk kunt maken met behulp van een oven.

Ingrediënten:

– 1 tomahawk steak
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tomahawk steak op een bakplaat en bestrijk deze met de olijfolie.

3. Bestrooi de steak met zout, peper en knoflookpoeder.

4. Smelt de boter en giet deze over de steak.

5. Bak de steak in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de binnenkant van de steak een kern temperatuur van 55 graden Celsius heeft bereikt.

6. Haal de steak uit de oven en laat deze 5 minuten rusten.

7. Snijd de steak in plakken en serveer.

Eet smakelijk!

Tomahawk

Geef een reactie

Schuiven naar boven