Tom Kha Kai is een Thaise kokossoep met kip, paddenstoelen en kruiden. Het is een heerlijke, romige soep met een milde, maar smaakvolle smaak. Het is een populaire Thaise maaltijd die gemakkelijk thuis te maken is. Hieronder volgt een recept voor Tom Kha Kai.
Ingrediënten:
– 2 kippenbouillonblokjes
– 2 kopjes kokosmelk
– 2 eetlepels vissaus
– 2 eetlepels limoensap
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel gember, gehakt
– 1 theelepel koriander, gehakt
– 1/2 theelepel chilipeper, gehakt
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje paddenstoelen, in plakjes
– 1/2 kopje kippenfilet, in blokjes
– 1/4 kopje korianderblaadjes, gehakt
Bereidingswijze:
1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
2. Voeg de kokosmelk, vissaus, limoensap, knoflook, gember, koriander en chilipeper toe en roer goed.
3. Voeg de kippenbouillon, paddenstoelen, kippenfilet en korianderblaadjes toe en laat het geheel 10 minuten koken.
4. Breng de soep op smaak met zout en peper.
5. Serveer de soep met extra korianderblaadjes en limoensap.
Eet smakelijk!