Tom kha kai soep

Tom Kha Kai soep is een Thaise klassieker die een heerlijke combinatie van smaken biedt. Deze soep is een combinatie van kokosmelk, kruiden, citroengras, galanga, limoenblad en kip. Het is een heerlijke, romige soep die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor Tom Kha Kai soep.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouillonblokjes

– 2 liter water

– 2 stengels citroengras, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 cm galanga, gehakt

– 2 limoenblaadjes

– 2 eetlepels vissaus

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 kopjes kokosmelk

– 500 gram kipfilet, in blokjes

– 2 eetlepels verse koriander, gehakt

– 2 eetlepels verse basilicum, gehakt

– 2 eetlepels verse lente-uitjes, gehakt

– 2 eetlepels verse chilipepers, gehakt

Bereidingswijze:

1. Breng het water aan de kook in een grote pan. Voeg de kippenbouillonblokjes toe en roer goed.

2. Voeg de citroengras, knoflook, galanga en limoenblaadjes toe en laat het geheel 10 minuten koken.

3. Voeg de vissaus, palmsuiker, kokosmelk, kipfilet, koriander, basilicum, lente-uitjes en chilipepers toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

4. Serveer de soep met wat extra koriander, basilicum, lente-uitjes en chilipepers.

Eet smakelijk!

Tom kha kai soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven