Tom ka kai soep

Tom Ka Kai soep is een heerlijke Thaise soep die gemaakt wordt met kokosmelk, kip, champignons, galanga en kaffir limoenblaadjes. Het is een heerlijke, romige soep met een milde, maar toch pittige smaak. Deze soep is een geweldige manier om je maaltijd mee te beginnen of om je avondmaaltijd mee af te sluiten. Hieronder volgt een recept voor Tom Ka Kai soep.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouillonblokjes

– 2 koppen kokosmelk

– 2 eetlepels Thaise currypasta

– 1 kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 ui, in dunne ringen gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels verse galanga, fijngehakt

– 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels verse kaffir limoenblaadjes

– 2 eetlepels vissaus

– 2 eetlepels limoensap

– 1/2 theelepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 200 gram champignons, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, galanga, koriander en kaffir limoenblaadjes toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 2 minuten.

2. Voeg de kip, champignons, vissaus, limoensap, suiker, zout en peper toe en bak alles nog eens 2 minuten.

3. Voeg de kokosmelk en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Garneer de soep met koriander en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tom ka kai soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven