Töltött káposzta

Töltött káposzta is een traditionele Hongaarse gerecht dat bestaat uit gekookte koolbladeren gevuld met een mengsel van gehakt, rijst, uien en paprika. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Met deze recept kunt u een heerlijke töltött káposzta maken die uw gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 1 kool, in bladeren gesneden
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 paprika, fijngehakt
– 1 kopje rijst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de koolbladeren in een grote pan met water gedurende 5 minuten. Laat afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en paprika gedurende 5 minuten.

4. Voeg het gehakt toe en bak gedurende 10 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de rijst toe en roer goed.

7. Neem een ovenschaal en leg de koolbladeren erin.

8. Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel en vouw de bladeren dicht.

9. Giet wat water in de ovenschaal en zet de schaal in de oven gedurende 30 minuten.

10. Serveer de töltött káposzta met wat extra paprikapoeder.

Töltött káposzta

Geef een reactie

Schuiven naar boven