Tofu

Tofu is een veelzijdig ingrediënt dat een heerlijke smaak en textuur aan gerechten kan toevoegen. Het is een geweldige manier om je maaltijden gezond en lekker te maken. In dit recept gebruiken we tofu om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 300 gram tofu

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje tomatenpuree

– 1/2 kopje groene olijven, gehalveerd

– 1/2 kopje kappertjes

– 1/2 kopje geroosterde paprika’s, in blokjes

– 1/2 kopje gehakte peterselie

– 1/2 kopje gehakte verse basilicum

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tofu op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de tofu in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en bak gedurende 1 minuut.

5. Voeg de tomatenpuree, olijven, kappertjes, paprika’s, peterselie, basilicum en Parmezaanse kaas toe en bak gedurende 5 minuten.

6. Voeg de gebakken tofu toe en bak gedurende 5 minuten.

7. Serveer de tofu met de groenten en Parmezaanse kaas.

Tofu

Geef een reactie

Schuiven naar boven