Tjendol

Tjendol is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt bereid met kip, groenten en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Indonesië te proeven. In dit recept leer je hoe je tjendol kunt maken met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels ketoembar, gemalen

– 2 eetlepels gember, gemalen

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels olie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 theelepel kurkuma

– 1/2 theelepel komijn

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/2 theelepel gedroogde chilipepers

– 1/2 theelepel gedroogde koriander

– 1/2 theelepel gedroogde laos

– 1/2 theelepel gedroogde sereh

– 1/2 theelepel gedroogde citroengras

– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde salie

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/2 theelepel gedroogde peterselie

– 1/2 theelepel gedroogde dragon

– 1/2 theelepel gedroogde koriander

– 1/2 theelepel gedroogde komijn

– 1/2 theelepel gedroogde gember

– 1/2 theelepel gedroogde knoflook

– 1/2 theelepel gedroogde ui

– 1/2 theelepel gedroogde paprika

– 1/2 theelepel gedroogde piment

– 1/2 theelepel gedroogde kardemom

– 1/2 theelepel gedroogde kaneel

– 1/2 theelepel gedroogde nootmuskaat

– 1/2 theelepel gedroogde kruidnagel

– 1/2 theelepel gedroogde foelie

– 1/2 theelepel gedroogde kruidnagel

– 1/2 theelepel gedroogde komijn

– 1/2 theelepel gedroogde gember

– 1/2 theelepel gedroogde knoflook

– 1/2 theelepel gedroogde ui

– 1/2 theelepel gedroogde paprika

– 1/2 theelepel gedroogde piment

– 1/2 theelepel gedroogde kardemom

– 1/2 theelepel gedroogde kaneel

– 1/2 theelepel gedroogde nootmuskaat

– 1/2 theelepel gedroogde kruidnagel

– 1/2 theelepel gedroogde foelie

– 1/2 theelepel gedroogde kruidnagel

– 1/2 theelepel gedroogde komijn

– 1/2 theelepel gedroogde gember

– 1/2 theelepel gedroogde knoflook

– 1/2 the

Tjendol

Geef een reactie

Schuiven naar boven