Rode bieten ovenschotel

Rode bieten ovenschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het eenvoudig te bereiden is en je er veel van kunt maken. De ovenschotel is gevuld met rode bieten, aardappelen, uien, knoflook en kruiden. Het is een heerlijke combinatie van smaken en kleuren die je zeker zal waarderen. Hier volgt het recept voor rode bieten ovenschotel.

Ingrediënten:

– 2 grote rode bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje groene olijven, gehalveerd

– 1/2 kopje feta, in blokjes gesneden

– 1/4 kopje pijnboompitten

– 1/4 kopje verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer goed om.

3. Voeg de aardappelen, rode bieten en olijven toe en roer goed om.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 30 minuten.

5. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de feta, pijnboompitten en peterselie toe. Roer goed om.

6. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 10 minuten.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer direct.

Eet smakelijk!

Rode bieten ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven