Tjap tjoy kip

Tjap tjoy kip is een klassieke Chinese gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van zoete, zoute en pittige smaken. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om een grote groep mensen te voeden. Hier is een recept voor tjap tjoy kip dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg kipfilet

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels gedroogde chilipepers

– 2 eetlepels gemberpoeder

– 2 eetlepels knoflookpoeder

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels kippenbouillon

– 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

– 2 eetlepels geroosterde pinda’s

– 2 eetlepels geroosterde cashewnoten

– 2 eetlepels geroosterde amandelen

– 2 eetlepels geroosterde walnoten

– 2 eetlepels geroosterde pecannoten

– 2 eetlepels geroosterde macadamianoten

– 2 eetlepels geroosterde pistachenoten

– 2 eetlepels geroosterde hazelnoten

– 2 eetlepels geroosterde paranoten

– 2 eetlepels geroosterde brazilnoten

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

2. Meng de sojasaus, rijstwijn, suiker, sesamolie, gedroogde chilipepers, gemberpoeder, knoflookpoeder, zout, maïzena, kippenbouillon en alle geroosterde noten in een kom.

3. Voeg de kipstukjes toe aan de marinade en meng goed.

4. Laat de kip minstens een uur marineren.

5. Verwarm een wok of koekenpan op middelhoog vuur.

6. Voeg de kip met marinade toe aan de wok en bak de kip totdat het gaar is.

7. Serveer de tjap tjoy kip met rijst of noodles.

Eet smakelijk!

Tjap tjoy kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven