Tjap tjoy indonesisch

Tjap tjoy is een traditionele Indonesische gerecht dat bestaat uit een mix van verschillende groenten, vlees en kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een heerlijke tjap tjoy kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 1 wortel, in blokjes gesneden

– 1 blik ananas, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 theelepel sambal oelek

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel maizena

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortel en ananas toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de kip toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de ketjap manis, sojasaus, sambal oelek, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, zout, peper en suiker toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg het water toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de maizena toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de tjap tjoy met rijst of noodles.

Tjap tjoy indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven