Tiroler käsespätzle

Tiroler Käsespätzle is een traditioneel Oostenrijks gerecht dat bestaat uit gekookte spätzle, geraspte kaas en gebakken uien. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige maaltijd voor de hele familie. Hieronder volgt het recept voor Tiroler Käsespätzle.

Ingrediënten:

– 500 gram spätzle
– 200 gram geraspte kaas
– 2 uien, gesnipperd
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe.

2. Voeg de spätzle toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de boter en olijfolie in een grote koekenpan.

4. Voeg de uien toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.

5. Voeg de gekookte spätzle toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de Tiroler Käsespätzle direct.

Tiroler käsespätzle

Geef een reactie

Schuiven naar boven