Tiroler gröstl

Tiroler Gröstl is een traditioneel Oostenrijks gerecht dat bestaat uit gebakken aardappelen, spek en uien. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om restjes aardappelen op te maken. Dit recept is een klassieke versie van Tiroler Gröstl, maar je kunt er ook andere ingrediënten aan toevoegen zoals champignons, paprika of kaas.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 100 gram spek, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

– Optioneel: 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal en voeg de uien, spek en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar.

4. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

5. Serveer de Tiroler Gröstl warm.

Tiroler gröstl

Geef een reactie

Schuiven naar boven