Tiramisu met slagroom

Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert dat bestaat uit lagen van luchtige biscuit, koffie, mascarpone en slagroom. Het is een perfecte afsluiter van een maaltijd of een lekker tussendoortje. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tiramisu met slagroom kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram luchtige biscuit
– 500 ml koffie
– 500 gram mascarpone
– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels cacao poeder

Bereidingswijze:

1. Begin met het maken van de koffie. Laat de koffie afkoelen.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa. Voeg de mascarpone toe en klop het geheel nog een keer goed door.

3. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan het eimengsel. Roer alles goed door elkaar.

4. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laag biscuit. Giet hier de koffie over en laat het even intrekken.

5. Voeg hierna een laag mascarpone toe en verdeel deze gelijkmatig over de biscuit.

6. Bedek de mascarpone met een laag biscuit en giet hier weer koffie over.

7. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.

8. Bestrooi de bovenkant met cacao poeder.

9. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven.

10. Serveer de tiramisu met slagroom en geniet ervan!

Tiramisu met slagroom

Geef een reactie

Schuiven naar boven