Tikka masala

Tikka Masala is een heerlijke Indiase curry die wordt gemaakt met kip, tomaten, kruiden en yoghurt. Het is een van de meest populaire gerechten in India en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tikka masala kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels gember, fijngehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels garam masala

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels paprikapoeder

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels yoghurt

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 eetlepel kaneelpoeder

– 1 eetlepel zout

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember en kurkuma toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten.

3. Voeg de garam masala, komijnpoeder, paprikapoeder, tomatenpuree, yoghurt, tomatenblokjes, korianderpoeder, kaneelpoeder en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 10 minuten koken.

4. Serveer de tikka masala met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!

Tikka masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven