Thaise soep

Thaise soep is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van verschillende smaken, zoals zoet, zuur, pittig en zout. De basis van de soep is een kippenbouillon, waaraan je verschillende ingrediënten kunt toevoegen, zoals kip, groenten, kruiden en noedels. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Thaise soep.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouillontabletten
– 2 kippenbouillonblokjes
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel gember, fijngesneden
– 1 eetlepel koriander, fijngesneden
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel sambal
– 1 eetlepel ketjap
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel limoensap
– 200 gram kipfilet, in blokjes
– 200 gram taugé
– 200 gram Chinese wokgroenten
– 200 gram noedels
– 2 eetlepels koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook. Voeg de bouillontabletten en bouillonblokjes toe en laat het geheel 10 minuten koken.

2. Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember, koriander, kurkuma, sambal, ketjap, suiker en limoensap.

3. Voeg de kip, taugé, Chinese wokgroenten en noedels toe en bak alles 5 minuten.

4. Voeg het kippenbouillonmengsel toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met de fijngesneden koriander.

Serveer de soep met een frisse salade en geniet van de heerlijke smaak!

Thaise soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven