Thaise roerbakgroenten

Thaise roerbakgroenten zijn een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van verschillende groenten, zoals paprika, wortel, ui, knoflook en champignons, die worden geroerd met een heerlijke Thaise saus. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor Thaise roerbakgroenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 wortel, in plakjes

– 200 gram champignons, in plakjes

– 2 eetlepels Thaise roerbakmix

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel gedroogde chilipepers

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel maïzena

– 1/2 kopje water

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortel en champignons toe en roerbak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de Thaise roerbakmix, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, chilipepers, gemberpoeder, korianderpoeder, citroensap, maïzena en water toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de Thaise roerbakgroenten met rijst of noodles.

Thaise roerbakgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven