Thaise noedels met garnalen

Thaise noedels met garnalen is een heerlijk, pittig gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte combinatie van smaken en texturen, waardoor het een favoriet is bij zowel volwassenen als kinderen. Deze versie van het gerecht is gemaakt met verse garnalen, maar je kunt ook kant-en-klare garnalen gebruiken. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 200 gram Thaise noedels
– 500 gram verse garnalen
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels vissaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de garnalen toe en bak ze ongeveer 3 minuten.

3. Voeg de sojasaus, vissaus, rijstazijn, suiker, sambal oelek, knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de gekookte noedels toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

5. Serveer de Thaise noedels met garnalen direct.

Thaise noedels met garnalen

Geef een reactie

Schuiven naar boven