Honig kippensoep

Honig kippensoep is een heerlijke, zoete en verwarmende maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De honig geeft de soep een heerlijke zoete smaak, terwijl de kip en groenten een knapperige bite geven. Hieronder volgt het recept voor honig kippensoep.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels honig
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 liter kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, aardappel en laurierblaadjes toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de honig toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

5. Serveer de honig kippensoep met wat vers brood.

Honig kippensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven