Thai beef salade

Thai beef salade is een heerlijke, smaakvolle salade die perfect is als lunch of als bijgerecht. Het is een combinatie van rundvlees, verse groenten, kruiden en een heerlijke Thaise dressing. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 200 gram runderlappen
– 1 rode paprika, in dunne reepjes
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 rode ui, in dunne ringen
– 1/2 bosje koriander, gehakt
– 1/2 bosje basilicum, gehakt
– 2 eetlepels Thaise vissaus
– 2 eetlepels limoensap
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel chili vlokken

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de runderlappen op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de lappen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Haal de lappen uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.

4. Meng in een grote kom de paprika, komkommer, ui, koriander en basilicum.

5. Maak de dressing door de Thaise vissaus, limoensap, olijfolie, honing, sesamolie en chili vlokken te mengen.

6. Voeg de plakjes rundvlees toe aan de salade en giet de dressing erover.

7. Serveer de salade direct of laat hem afkoelen in de koelkast.

Thai beef salade

Geef een reactie

Schuiven naar boven