Tête de veau

Tête de veau is een Franse delicatesse die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een kop van een kalf dat wordt gekookt in een kruidige bouillon. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat een geweldige maaltijd voor een speciale gelegenheid kan zijn. Hieronder volgt een recept voor tête de veau.

Ingrediënten:

– 1 kopje kalfskop
– 2 laurierblaadjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippenbouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote ovenschaal. Voeg de uien, knoflook, wortels, selderij, aardappelen en tomaten toe en bak de groenten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot een glad mengsel.

4. Voeg de kalfskop toe en voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht gedurende 1,5 uur.

6. Haal de schaal uit de oven en serveer de tête de veau meteen.

Tête de veau

Geef een reactie

Schuiven naar boven