Teriyakisaus

Teriyakisaus is een Japanse saus die vaak wordt gebruikt om vlees, vis of groenten te marineren of te koken. Het is een zoete, pittige saus die een heerlijke smaak aan je gerechten geeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke teriyakisaus kunt maken.

Ingrediënten:

– 1/2 kopje sojasaus

– 1/4 kopje rijstwijnazijn

– 1/4 kopje suiker

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel sesamolie

– 1 theelepel maïzena

Instructies:

1. Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed.

2. Breng de saus aan de kook in een kleine steelpan.

3. Laat de saus op laag vuur koken totdat de suiker is opgelost en de saus dikker wordt.

4. Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.

5. Giet de saus in een pot en bewaar in de koelkast.

Je teriyakisaus is nu klaar om te gebruiken! Geniet ervan!

Teriyakisaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven