Tempurabeslag

Tempurabeslag is een Japanse klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtig, knapperig beslag dat wordt gebruikt om allerlei gerechten te maken, zoals tempura, gefrituurde garnalen, gefrituurde groenten en meer. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt een recept voor tempurabeslag.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 kopje koud water

– 1/4 kopje koolzaadolie

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom.

2. Voeg het koude water toe en meng tot een glad beslag.

3. Voeg de koolzaadolie toe en meng tot een glad beslag.

4. Laat het beslag minstens 30 minuten rusten.

5. Verwarm de olie in een diepe pan tot 180 graden Celsius.

6. Dip de ingrediënten in het beslag en frituur ze in de olie tot ze goudbruin zijn.

7. Laat de gefrituurde ingrediënten uitlekken op keukenpapier.

8. Serveer de gefrituurde ingrediënten met sojasaus of andere sauzen naar keuze.

Eet smakelijk!

Tempurabeslag

Geef een reactie

Schuiven naar boven