Tempura

Tempura is een Japanse gefrituurde snack die bestaat uit verschillende ingrediënten die in een lichte, knapperige tempura-batter gedrenkt worden. Het is een populaire snack in Japan en wordt vaak gegeten als een bijgerecht bij rijst of soep. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tempura kunt maken met een knapperige, luchtige batter.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 kopje koud water

– 1 ei

– 2 eetlepels olie

– Assortiment groenten en/of vlees naar keuze

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

2. Voeg het koude water, ei en olie toe en meng tot een glad beslag.

3. Verwarm de olie in een diepe pan tot ongeveer 180 graden Celsius.

4. Dompel de groenten en/of vlees in het beslag en frituur ze in de olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Haal de tempura uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier.

6. Serveer de tempura met sojasaus of andere saus naar keuze.

Geniet van je heerlijke tempura!

Tempura

Geef een reactie

Schuiven naar boven