Tempeh

Tempeh is een veelzijdig en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een plantaardig product dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen en is een goede bron van eiwitten, vezels en vitamines. In dit recept wordt tempeh gebakken in een kruidige marinade en geserveerd met een frisse salade. Het is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 250 gram tempeh
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 2 cm.

3. Meng de olijfolie, sojasaus, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, oregano, tijm, zout en peper in een kom.

4. Voeg de tempehblokjes toe en meng alles goed door elkaar.

5. Verdeel de tempeh over een bakplaat en bak de tempeh in de oven gedurende 20 minuten.

6. Serveer de gebakken tempeh met een frisse salade.

Tempeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven