Tarwezemelen

Tarwezemelen zijn een heerlijke en gezonde manier om je dagelijkse voeding te verrijken. Ze zijn een goede bron van vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Tarwezemelen zijn ook een goede bron van antioxidanten, die je lichaam helpen om schadelijke stoffen te bestrijden. In dit recept laten we je zien hoe je tarwezemelen kunt gebruiken om een heerlijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes tarwezemelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kopje kikkererwten, uitgelekt

– 1 kopje tomatenblokjes

– 1/2 kopje koriander, fijngehakt

– 1/2 kopje gehakte amandelen

– 1/4 kopje citroensap

– 1/4 kopje olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tarwezemelen toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, koriander, amandelen, citroensap en olijfolie toe en roer goed door.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak in de oven gedurende 20-25 minuten.

7. Serveer warm met een salade of groenten.

Tarwezemelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven